ARTVİNLİ SANATÇILAR Nezahat Erbaş “Sanatçı, Şarkıcı, Müzisyen”

ARTVİNLİ SANATÇILAR Nezahat Erbaş “Sanatçı, Şarkıcı, Müzisyen”

Bu haber 29204 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Sanatçı Nezahat Erbaş 1969 Yılında Artvin Yusufeli’nde Dünyaya Geldi. İlk, Orta ve Liseyi Erzurum’da Okudu. Babasının İşi Gereği Erzurum’da Büyüdü. 

Nezahat Erbaş 1969 yılında Yusufeli de doğdu. İlk orta ve lise Erzurum da okudu .Babasının işi gereği Erzurum da yaşadı. Okulda her müsamerede folklor oynadı, şarkı da söyledi. Babası Nezahat Bayram hayranıydı. O da babasının hayranıydı. Babası Nezahat Bayram ı dinlerken o da Nezahat Bayram’a hayran biri oldu. Lise yıllarında Türk Sanat Müziği şarkıları dinlemeye başladı. Samime Sanay, Kamuran Akkor, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Emel Sayın’a hayranlık duydu. Daha sonralarında bu hayranlık Yıldız Tilbe Ebru Gündeş olarak devam etti. Erzurum Halk Eğitimi’nde Müslüm Çağlar ve Selahattin Öğdüm hocaların destekleriyle folklor oynadı. Erzurum Kadın Barları, Kars Ekibiyle Antep,Elazığ yörelerinin oyunlarını oynadı. 

Geçen yıllar içinde evlendi ve bir oğlu oldu. Dışarıdan üniversiteyi okudu. Sınavlara katılarak Açık Öğretim tarzında okulunu bitirdi. Bir Noterde noter katibesi olarak çalıştı. Ayrıca şiirler yazdı. Tiyatro vesaire skeçler hazırlayıp okulda arkadaşlarını oynattı. Erbaş, Çamlıca Musiki Derneği, Çekmeköy Musiki Derneği’nde eğitim aldı. İstinye’de Karadeniz Eğitim Vakfı’nda folklor eğitimi aldı. Artvın, Trabzon ve Hemşin yöresinin oyunlarını oynadı. Daha sonra bestekar yönümü bir anda keşfetti fakat çok üstünde durmadı. Emekli olduktan sonra hayallerini gerçekleştirmek üzere profesyonel olarak müziğe atıldı. 

Hocası Mustafa Çallı’nın teşvikiyle Alanya da “Yalnız Senaryo” isimli şarkısını besteledi. Şarkı çok tutulunca ilham bulan Nezaket Erbaş eski şiirlerinden oluşan 11 eserlik “Parlayan Güneş” isimli albümünü çıkarttı. Erbaş’ın şu anda hali hazır 72 tane eserim bulunuyor. MSG üyesi. Kültür Bakanlığı’ na bağlı sanatçı olarak faaliyet gösteriyor. Sözleri ve müziği kendisine ait bu eserleri Youtube’da yayınlanmaktadır. Erbaş, Artvinli Karadenizli tüm hemşerilerine Karadeniz şarkılarını da okumaktan mutluluk duyuyor. Nezahat Erbaş’ın vazgeçemediği yöresel enstrümanlar arasında Kemençe ve Tulum gelmektedir. 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1