ARTVİNLİ SANATÇILAR Emine Gönüllü Zoraloğlu “Seramik Sanatçısı, Tasarımcı”

ARTVİNLİ SANATÇILAR Emine Gönüllü Zoraloğlu “Seramik Sanatçısı, Tasarımcı”

Bu haber 20514 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Emine Gönüllü Zoraloğlu 1959 Yılında Arhavi’de Dünyaya Geldi. İlk, Orta ve Lise Öğrenimini İstanbul’da Tamamladı. 

Emine Gönüllü Zoraloğlu 1986-1989 yılları arası Moda Kız Meslek Lisesi seramik bölümünün kuruluşunda görev aldı. Aynı okulda seramik tasarım dersleri verdi. 1988 yılında İtalya/Milano Uluslararası Macef Endüstri Ürünler Fuarı’nda inceleme ve değerlendirme yapmak üzere görevlendirildi. 1988 Serpocam Fuarı’nda “Doğaçlama” ve “Yelpaze” adlı iki porselen tasarımı sergilendi.

Zoraloğlu 1992-1995 yılları arası Mimar Sinan Üniversitesi Seramik ve Cam Ana Sanat Dalında yüksek öğrenimini tamamladı. 1990-1996 yıllarında Kültür Bakanlığı, İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuvar Müdürlüğü’nde uzman restoratör olarak çalıştı. 1995-1995 yılları arası İtalyan Roma Üniversitesi ile Kültür Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü Malatya Aslantepe arkeolojik kazılarında uzman restoratör olarak görev aldı. 1996-2004 Mimari Restorasyon (Üsküdar Bölgesindeki 30 adet tarihi çeşme restorasyonu) işlerinin yanı sıra, seramik ve dekorasyon konularında özel çalışmalar yürüttü. 2009-2013 arası Maltepe Belediye Başkanlığı’nda eğitim, kültür ve sanat konuları ile ilgili belediye başkan danışmanlığı yaptı. Cumhuriyet Eğitim Merkezlerini kurarak binlerce öğrencinin eğitim ve sosyal yaşam desteği almasını sağladı. 

2012 yılında Mart UNICERA uluslararası seramik fuarında ilk kişisel seramik sergisini açtı. Aynı yılın Eylül ayında Bahçeşehir Üniversitesi’nde, Kasım ayında Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde fotoğraf sanatçısı Ercüment Usluer ile birlikte seramik ve fotoğraf sergisini açtı. 2013 yılında Ada Sanat Galerisi’nde açılan “Değiş, Tokuş” adlı karma sergiye katıldı. 2014 yılında “Iskartadan Sanat Eserine” adlı özel projede Ege temalı 20 adet anıtsal mozaik uygulamalarını yaptı. 2017 yılının Ekim ayında Ayşe Takı Galerisi’nde “Aydınlanma & Aydınlatma” adlı ikinci kişisel seramik sergisini açtı. 

Zoraloğlu halen kendi atölyesinde seramik çalışmalarını sürdürmekte ve seramik eğitimi vermektedir. Aynı zamanda iki ayrı sivil toplum kuruluşunda çeşitli çalışmalar sürdürmektedir. 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1