ARTVİNLİ YAZARLAR VE SANATÇILAR Osman Bozkurt

ARTVİNLİ YAZARLAR VE SANATÇILAR Osman Bozkurt

Bu haber 30696 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Yazar Osman Bozkurt 1956 Yılında Artvin/Ardanuç’ta Dünyaya Geldi. Edebiyat Dünyasının Bilinen İsimlerinden Biridir.

Osman Bozkurt 1956 yılında Ardanuç’ta dünyaya gelmiştir. İlkokulu bulunduğu bölgede, ortaokulu Ankara’da yüksek öğrenimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Fikirlerinden dolayı 12 Eylül Askeri rejimin mağdurlarından oldu.

Şiir, söyleşi, deneme-eleştiri ve öyküleri, çeşitli sanat-edebiyat dergileri ile Birgün ve Evrensel gazetelerinde yayınlamaktadır. Gerçek Sanat Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği, Yayın Yönetmenliği ve bir dönem Umut Radyo’da söyleşi programları yaptı. 

Romanya’da ŞOAPTA VISELOR/Düşlerin Fısıltısı adıyla 2018’de yayımlanan bir  şiir kitabı uluslararası “Olt Nehrinin Gökleri” Ödülüne, Kar Edebiyat tarafından “Şaire Ve Şiire Vefa” Ödülüne layık görüldü. Ayrıca Romanya-Türkiye edebiyatları arasında köprü oluşturulmasına katkılarından dolayı, Romanya’nın “Dragos Vranceanu Vakfı” tarafından ekselans diplomasıyla payelendirildi. 

Eserlerine, Yazarlar Sözlüğü ile ulusal Ve Uluslararası karma ve tematik antolojilerde yer verildi. Bazı şiirleri bu kapsamda İngilizce, İspanyolca, Rusça, Özbekçe, Hintçe, Romence ve Makedoncaya çevrildi.

Yayınlanan Eserleri; Kumdaki Resim, Değiniler, Umutlu Söyleşiler, Düşlerin Gölgesi, Üzerime Yağıyorsun, Göçebe Yazılar, Buluşma, Günler Dilsiz, Bir Portre AFŞAR TİMUÇİN, Düşlerin Fısıltısı-Şoapta Viselor, Şiir Evren-Yaşayan Romanyalı Şairler Seçkisi, Bahane, Edebiyatımızda Ruşen Hakkı.

Ortaklı Eserleri; Çağdaş Romen Şiirleri Antolojisi, Güngör Gençay’ın Ardından, 60.Sanat Yılında BÜLENT HABORA, Öykücü Metin İlkin’in Öyküsü.

Osman Bozkurt, TYS (Türkiye Yazarlar Sendikası), BESAM (Bilim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliği), Edebiyatçılar Derneği ile Artvinliler Hizmet Vakfı’nın üyesidir.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1