ARTVİNLİ AKADEMİSYENLER Prof. Dr Halis Ertürk “Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı”

ARTVİNLİ AKADEMİSYENLER Prof. Dr Halis Ertürk “Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı”

Bu haber 10389 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Prof. Dr. Halis Ertürk 1945 Yılında Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde Dünyaya Geldi.

Prof.Dr. Halis Ertürk Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden. Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. 1970 yılında Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne asistan olarak girdi. Doktora eğitimini tamamladıktan ve doçentlik tezini verdikten sonra profesör oldu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde görev aldı. bir süre fakültenin dekan yardımcılığını yaptı. Aynı fakültede İşletme Bölümü Başkanı olarak görevde bulundu.

Hem üniversite camiasında, hem kentin sosyal yaşamında çok sevilen ve çok özel bir yeri olan Halis Ertürk, herkesin tanımasına karşın ayrıntıları pek fazla bilinmeyen önemli bir özelliği var.

Ertürk, akademisyen olarak geldiği ilk günden itibaren Bursa’daki 40 yılında tam 8 fakülte ve yüksek okulun kuruluşunda görev alarak kurucu unvanını kazandı. 1970 yılında, Altıparmak’ta bugün Osmangazi Kaymakamlığı olarak kullanılan binada Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin kuruluşunda kurucu olarak görev yaptı. Ardından…

Hürriyet Mahallesi’nde, bugünkü Uludağ Üniversitesi’nin temellerinden birini oluşturan ve ilk kampusu olarak kullanılan yerde Bursa Meslek Yüksek Okulu’nun kuruluşunu üstlendi.

Bunu Bursa’ya bağlı olarak Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu ve sonrasında bağımsız olarak Karacabey Meslek Yüksek Okulu’nun kuruculuğu izledi. Sonra bugünkü Yalova Üniversitesi’nin temelini oluşturan ve U.Ü. bünyesinde ilk adımı atılan Yalova Meslek Okulu’nun kuruculuğunu yaptı. Bandırma İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, onun ikinci akademi kuruculuğu oldu. Uludağ Üniversitesi’ne dönüp, çoğu öğrencisi olan hocaların görev yaptığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde üç dönem Dekan olarak görev aldı. Yasal olarak süreci dolunca da görevi devretti.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1