ARTVİNLİ OYUNCULAR Ömer Naci Topçu “Oyuncu, Tiyatrocu, Oyun Yönetmeni”

ARTVİNLİ OYUNCULAR Ömer Naci Topçu “Oyuncu, Tiyatrocu, Oyun Yönetmeni”

Bu haber 13438 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Topçu, Bursa Devlet Tiyatrosu Sanatçısıdır. İlk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. 1993-1997 yıllarında Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda eğitim gördü. Bu kurumun Oyunculuk bölümünden mezun olduktan sonra Rejisörlük alanında yüksek lisans yaptı.

1997 yılında konservatuvardaki görevi sürerken devlet tiyatrosu sanatçılığına hak kazanan oyuncu, Konya Devlet Tiyatrosu’na atandı ve bu kurumun ilk oyunu olan Refik Erduran’ın “Tamirci” adlı oyununda rol aldı. Konya Devlet Tiyatrosu'ndaki görevinin yanı sıra Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim üyeliğini sürdürdü. 1998’de Şan Bölümü öğrencileri ile Mozart’ın “Bastien und Bastienne” adlı operasını sahneledi.

1999 yılında Konya Devlet Tiyatrosu müdürlüğü ve sanat yönetmenliği görevine getirildi; bu görevi iki yıla yakın sürürdü. Konya Devlet Tiyatrosu’nda “Savaş Düşlerimi Çaldı” adlı çocuk oyununu (1999), Mevlana’yı anlatan “Can Ateşinde Kanatlar” adlı oyunu (2000) ve kendisinin yazdığı “Kuyudaki Aslan” adlı çocuk oyununu (2004) sahneledi.

2005 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu’na atandı. Aynı yıl, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda “Nalınlar” Konya Devlet Tiyatrosu’nda “Hiçbir Şey” adlı oyunları sahneledi. 2005 – 2006 yıllarında Devlet Tiyatroları Edebi Kurul Üyesi olarak görev yaptı. 2006 yılında ve 2015 yılında Bursa Devlet Tiyatro müdürlüğü görevine getirildi.

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünün kuruluşunda öğretim elemanı olarak rol aldı. 1989'da amatör bir topluluk olarak kurulan Ekim Sanat Atölyeleri'nin sanat yönetmenliğini yapmaktadır.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1