ARTVİNLİ SANATÇILAR Mehmet Özer “Fotoğraf Sanatçısı, Şair, Yazar”

ARTVİNLİ SANATÇILAR Mehmet Özer “Fotoğraf Sanatçısı, Şair, Yazar”

Bu haber 7968 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Fotoğraf sanatçısı, şair Mehmet Özer 1961, Yusufeli / Artvin doğumludur. Rize Kurtuluş İlkokulu ile Zihni Derin Ortaokulundan sonra Rize, Bingöl, Trabzon Affan Kitapçıoğlu liselerinde okudu ve Giresun Lisesinden mezun oldu.

Özer, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 12 Eylül (1980) döneminde siyasî nedenlerle bir yıl Mamak Askerî Cezaevinde tutuklu kaldı. Kent-Koop Örgütlenme Dairesinde çalıştı. Çelik-İş Sendikasında basın danışmanlığı, Harb-İş Sendikasında eğitim uzmanlığı, BEKSAV’da sanat danışmanlığı yaptı. Çalışmalarını Ankara’da sürdürdü.

Şiirleri ve yazıları; İnsancıl, Damar, Tavır, Ekin Sanat, Evrensel, Atılım, İMO Ankara Bülteni ve Promethaus dergi ve gazetelerinde yayımlandı. Bazı şiirleri marş ve özgün müzik formunda bestelendi ve yorumlandı. Çoğu tematik olmak üzere otuz kadar fotoğraf sergisi açtı. 1999 ve 2000 yıllarında iki şiir kaseti yayımlandı.

Fotoğraf Albümleri: Halepçe (1990), Dünya Kardeşliğine Açılan Pencere: Dikili (1993), Sesini Yitiren Şehir: Sivas (1994), Gelenekten Geleceğe Bıraktığımız İzler (1999), Taşların Dilinde Ankara’nın Öyküsü (metinli, 2005).

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1