ARTVİNLİ SANATÇILAR Orhan Aydın “Aktör, Tiyatro Oyuncusu, Yazar”

ARTVİNLİ SANATÇILAR Orhan Aydın “Aktör, Tiyatro Oyuncusu, Yazar”

Bu haber 34036 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

1947 yılında Ankara'da doğan Orhan Aydın, aslen Artvinlidir. Sanatçının tiyatro hayatı ortaokul son sınıfta başlamış ve uzunca bir süre Ankara Halkevleri'nde çalışmıştır.

1980 yılında TRT'de yayımlanan ''5 Dakika'' adlı programda Kavruk Hasan tiplemesiyle daha geniş kitleler tarafından tanınmıştır.

1992 yılında yapımcılığını Selim Soydan'ın, yönetmenliğini Bilge Olgaç'ın üstlendiği ve başrollerinde Aytaç Arman, Halil Ergün, Levent Ülgen, Şerif Sezer'in yer aldığı ''Kurşun Adres Sormaz'' adlı sinema filminde hakim rolünü canlandırmıştır.

2017 yılında ''Nazım Oyuncuları'' adlı bir tiyatro grubu ile yönetmenliğini yaptığı ve aynı zamanda rol aldığı ''Nazım Hikmet Onlar ki'' adlı oyunda, ''Barış barış barış'' diye bir kolaj, Louis Aragon'dan Pablo Neruda'ya, Ataol Behramoğlu'ndan Nazım Hikmet'e, Bertolt Brecht'den Puşkin'e şiirler, bu şiirlerden şarkılar ve görselleri içeren, Orhan Veli Kanık'dan Cep Delik Cepken Delik, Sabahattin Ali'den Tabutumun Altı Çatlak, Can Yücel'den Aşk Olsun adlı gösterileri sürmektedir. Orhan Aydın, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde İstanbul 2. bölge Bağımsız milletvekili adayı olmuştur.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1