ARTVİNLİ SANATÇILAR Ferhat Özgür Görel “Heykeltraş”

ARTVİNLİ SANATÇILAR Ferhat Özgür Görel “Heykeltraş”

Bu haber 19482 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü mezunu olan 1990 doğumlu Ferhat Özgür GÖREL Ankara’da yaşıyor.

Özgür Görel Fransa’da yapılan “Festival Fleurs de Lave 2015” festivaline de katılmış ve “Medeniyetler Buluşması” adını verdiği çalışmasıyla oldukça ilgi çeken heykeltıraşlar arasına girmişti.  Eleştirmenlerce, heykel malzemesi ve sanatçı arasında da bir diyalogun yeniden doğuşu olarak yorumlanan eseri “bu çok yönlü ve yetkin sanatçı figüratif olduğu kadar soyut formları da başarılı çalışıyor. Sanat onun için bir oyun olmasının yanı sıra güçlü bir silah” sözleriyle tanıtıldı. 

Üniversite öğrenciliğindeki başarılarını ardı ardına devam ettiren Özgür Görel, 2013 yılında Erdemir Grubu ve Mimar Sinan Üniversitesince ortaklaşa düzenlenen “Çelik ve Yaşam” konulu “2013 Ulusal Çelik Heykel Öğrenci”  yarışmasında Gürcü mitolojisinden esinlenerek oluşturduğu “İrmis” isimli heykeli ile Jüri Özel Ödülü almıştı.

Özgür Görel, 2012 yılı Ağustos ayında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla gerçekleştirdiği toplumsal çalışmalar çerçevesinde metal atıklarının heykel yapımında kullanılması sağlanması projesinde yer alan on sanatçı arasındaydı. Metal atıkların değer kazandığı bu projenin bitiminden sonra ortaya çıkan eserler Tepebaşı bölgesinin çeşitli yerlerinde sergilenmektedir. Ülkenin çeşitli sanatsever belediyeleri tarafından hayata geçirilen buna benzer sanatsal projelerde yer alan Macahelli genç heykeltıraş F. Özgür Görel’in yurt içi ve yurt dışı önemli çalışmalarda imzası bulunmaktadır.

Uluslararası Heykeltraş Birliğinin 10′ dan fazla ülkede anıtsal heykeli olan Heykeltraşlara verilen sertifika , bu yıl Artvin Macahelli genç  sanatçımız Ferhat Özgür GÖREL’ e verildi.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1