Hopa'da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Hopa'da Ne Yenir, Nerede Yenir?

Bu haber 7180 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Karadeniz mutfağının izlerini taşıyan Hopa’da yemek denilince ilk olarak akla pide, Laz böreği, hamsili pilav ve Kvaneyi geliyor. Tabii ki Hopa’ya özgü yiyecekler sadece bunlarla sınırlı değil; kahvaltıdan tatlısına kadar Hopa’ya yolunuz düştüğünde tadına bakmanıza önerdiğimiz çok sayıda yöresel yiyecek ve Hopa’nın Yöresel Lezzetleri Nelerdir?

Kvaneyi

Bir çeşit Karadeniz yemeği olan Kvaneyi; fasulye, iç ceviz ve tereyağı ile hazırlanır. İlk olarak tencereye bir miktar sıvı yağ alınır ardından üzerine bir miktar su eklenir. Fasulye bu suda bir süre kaynatılır. Bu şekilde haşlanan fasulyeler uygun bir malzeme ile dövülür. Üzerine ceviz, sarımsak ve nar ekşisi eklenir. Damak zevkinize göre acı biber de eklenebilir. Son olarak üzerine eritilen tereyağı dökülerek servis edilir.

Laz Böreği

Bir çeşit tatlı olan bu yiyecek Karadeniz bölgesinde oldukça ünlüdür. Köy yumurtası, tereyağı, süt ve şekerle yapılan muhallebi birkaç kat yufka arasına konur ve fırında pişirilir. Pişmeye yakın üzerine karabiber taneleri serpilir. Dilerseniz toz Antep fıstığı da koyabilirsiniz. Yine isteğe bağlı olarak sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir.

Artvin Pidesi

İsminden de anlaşılacağı üzere Artvin iline özgü olan bu pide çeşidi yuvarlak veya kayık şeklindedir. İç malzemesi olarak peynir, kavurma, yumurta ve kıyma seçenekleri vardır. İsteğe bağlı olarak yağlı veya sade servis edilir. Tercihinize bağlı olarak üzeri açık ya da kapalı olarak taş fırında pişirilir.

Hamsili Pilav

Karadeniz denildiğinde hiç kuşkusuz ilk akla gelen yemektir hamsili pilav. Bu yemeğin yapımında pirinç ile hamsi birer sıra şeklinde tepsiye dizilir ve fırında pişirilir.

Kada

Bir çeşit hamur işidir. Az yoğurtla açılan hamura fındık veya ceviz konulur. Burma şekli verilen hamur tepsiye halkalar halinde dizilir. Üzerine yoğurt sürülür ve fırında pişirilir.

Kara Lahana Sarması

Bu yemek Artvin’in her ilçesinde yıl boyunca tercih edilen yemeklerden biridir. Yapımı için: kara lahana yaprakları suda pişirilir. Ardından suyu süzülen yapraklar, kıymalı iç harcı ile sarılır.

Peynir Tavalama

Bir tavaya tereyağı alınır. Civil adıyla bilinen uzayan peynir süzme yoğurt veya lor ile pişirilir.

Turşu Kavurma

Fasulye turşusu ince ince doğranır. Ardından çok az yağ dökülen bir tavada soğan ile kavrulur.

Hamsili Ekmek

Genellikle sahil ilçelerinde tercih edilen hamsili ekmek; içine pırasa, salça veya sebze konularak fırında pişirilir.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1