ARTVİNDEN YETİŞENLER Uğurcan Akyüz  “Prof.Dr Dekan”

ARTVİNDEN YETİŞENLER Uğurcan Akyüz “Prof.Dr Dekan”

Bu haber 30255 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Uğurcan Akyüz 1961 yılında Artvin Hopa’da Doğdu. 1983 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden Mezun Oldu.

Uğurcan Akyüz yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde “Görüntünün Fotoğrafik Analizi Portre” başlıklı tezi ile tamamladı. 1989 yılında “Sabaha Karşı Bir Zaman” adlı kitabı yayımlandı. Leicester, De Montlart University School Of Design and Manifacture’da doktora eğitimine başladı. 1994 yılında JF Laxton bursu ile ödüllendirildi ve aynı yıl DMÜ’de yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı. 

1995 yılında doktora (Ph,D) derecesi olarak Türkiye’ye döndü. 1997 yılında Doçent unvanını aldı. Anadolu Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak Yüksek Başkent Üniversitesi’nde lisans dersleri verdi. 2003 yılında profesör oldu. HÜ Grafik Bölümü başkanlığına atandı. 2004 yılında Geothe Enstitüsü’nden aldığı araştırma bursu ile Münih’e gitti. 2006 yılında (KKTC) Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne dekan olarak atandı. HÜ GSF’ de dekanlığı döneminde, altı sempozyum kitabı, yirmi sergi kataloğu, altı hakemli dergi, üç retrospektif kitabı, üç mezuniyet sergi kataloğu ve fakültenin üç broşürü yayınlandı. Hacettepe Sanat Müzesi Müdürlüğü sırasında ise, müze, sanatçı bağışları ile 200’ün üzerinde eser kazandı.

2012 yılında HÜ Güzel Sanatlar Fakültesi dekanlık görevinden istifa ettikten sonra aynı yıl içinde Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde dekan olarak tekrar çalışmaya başladı. 2014 -2017 tarihleri arası YDÜ Mimarlık Fakültesi dekanı olarak görevlendirildi.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1