ARTVİN YÖRESEL YEMEKLERİ “Çinçal Yumurtalı Isırgan Otu”

ARTVİN YÖRESEL YEMEKLERİ “Çinçal Yumurtalı Isırgan Otu”

Bu haber 19992 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Çinçal Artvin yöresinin beğenilerek tüketilen yöresel yemeklerinden biridir. Yaklaşık bütün Artvin mutfaklarında yapılmaktadır.

Artvin mutfaklarında yerini almış Çinçal yemeği taze ısırgan otunun yumurtayla birleşimi ve diğer malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Yöre mutfaklarının en çok tüketilen yemeklerinden biridir. Çinçal, çeşitli versiyonları da yapılır. Patatesle de pişirilen yemeklerin arasında yerini almıştır. Sulu olarak yapılırsa pirinç ilavesiyle piştikten sonra üzerine yumurta kırılır.

Çinçal için kullanılacak malzemeler şunlardır; 2 bağ tohuma kaçmamış ısırgan otu, 1 kaşık tereyağı veya yağsız kavurma, 4 adet yumurta, Yarım kâse yöresel peynir, bir miktar tuz.

Çinçal yemeği ısırganlar yıkanıp temizlendikten sonra bir miktar tuz konarak bir tencerede suyla pişirilir. Çinçal pirinçli de yapılmaktadır. Tavada bir kaşık tereyağı veya kavurmayla soğan kızartılır. Haşlanmış ısırgan doğranıp içine dökülüp bir iki defa çevrilir. Ateşten alınıp tepsiye yayılır. Üzerine yumurta kırılır. Yarım kâse yöresel peynir serpilir. Fırına verilir. Kızarınca servis yapılır. Çinçal yemeği patatesli de olabilir. Sulu olarak yapılırsa patatesli ve pirinçli piştikten sonra üzerine yumurta kırılır.

Bu yemeğin tarifi Yusufeli’nden Sn. Şehriye Şahin tarafından yapılmıştır.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1