ARTVİNLİ YAZARLAR Funda Ayten “Yazar, Edebiyatçı, Romancı”

ARTVİNLİ YAZARLAR Funda Ayten “Yazar, Edebiyatçı, Romancı”

Bu haber 14489 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Yazar ve romancı Funda Ayten Artvin asıllı olup 1994 yılında Rize’de Dünyaya Gelmiştir. Roman dünyasının bilinen yeni isimlerindendir. 

Funda Ayten yazdığı “Çete” adlı kitabıyla satış rekorlarına imza atmış başarılı bir yazardır. Kitabında canlandırdığı Öykü tiplemesinde, “Çeteye girmek istemesine sebep olan intikamını almış, artık mutlu olacağını düşünmeye başlamıştı. Ama yanılıyordu. Annesinin hayatına giren adam, Barlas’ın fazlasıyla değer verdiği kız arkadaşı Simay ve elbette Demir ona savaşması gereken cepheler açıyorlardı. Vermek zorunda kalacağı karar ise her şeyin sonu olabilirdi. Hayatını düşünmeye başladı. Yaşadıklarını ve yaşayacaklarını Yolunda giden hiçbir şey yoktu. Sürekli korku içindeydi. Bu sefer yorulmamıştı ama tükenmişti. İleriye gidemiyordu. Bu böyle devam edemezdi. Herkesin hayatı kurtulacaksa, yanlış kararla doğru bir şey yapabilirdi” dizelerinde kitabını kısaca tanıtıyor. 

Funda Ayten 1994 yılında Rize’de doğdu. Aslen Artvin’lidir. Karadeniz Teknik Üniversitesi muhasebe bölümü mezunudur. Aynı zamanda ikinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü bitirdi. Epsilon Yayınevi’ne bağlı yazar olarak çalışmakta. Okumayı ve yazmayı seven Ayten, Yazma serüvenine küçük yaşlarda günlük tutmakla başladı. Daha sonra bu yolda kompozisyon, şiir ve kısa hikâyeler gibi farklı türlerle devam etti. Profesyonel anlamda yazma eğilimi Wattpad plartformunu keşfetmesiyle başladı. İnsanların hem okuyup hem yazabilme şansı bulduğu bu plartformda Çete adlı eseriyle büyük ilgi topladı ve yayınevlerinin ilgisini çekmeyi başardı. 2019 yılında Epsilon Yayınevi’yle yaptığı sözleşmeyle 2020 Haziran’da Çete- Karşılaşma, 2021 Nisan’da da Çete- Arbede adındaki kitapları raflardaki yerini aldı.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1