ARTVİNLİ SANATÇILAR Zafer Tekgümüş “Eğitimci,Ses Sanatçısı”

ARTVİNLİ SANATÇILAR Zafer Tekgümüş “Eğitimci,Ses Sanatçısı”

Bu haber 35043 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Eğitimci ve Ses Sanatçısı Zafer Tekgümüş 1965 Yılında Artvin/Şavşat’ta Doğdu.Tekgümüş Eğitimci kimliğinin yanı sıra ses sanatçısı olarak müziğe olan yatkınlığı ile bilinmektedir.

Artvinli sanatçı -eğitimci Güzel Artvinim,Artvinin Güzelleri,Nuri,Dilfez ve Götür adlı 5 albümü ve 5 tane de klibi bulunuyor. Özellikle Güzel Artvinim,Yamadan gel,Kız horonu,Harğa Oyani gittim,Sigaramı Yandırdım,Götür,Oy Narini gibi türküleri ile tanındı. Artvin türkülerini birçok tv.kanalında ve radyolarda tanıttı. Artvin gecelerinde ve festivallerde bir çok yerde sahne aldı. Kültür Bakanlığına kayıtlı yöresel ses sanatçısı dır. Yazları Artvinde,kışın Kocaeli İzmitte ikamet etmektedir.

Zafer Tekgümüş 1965 Artvin Şavşat doğumlu ilk ve Orta tahsilimizi memlekette liseyi Rize de Üniversiteyi de Karadeniz Teknik Üniversitesinde bitirdi. Aynı zamanda öğretmenlik yapıyor.1999-2000 yıllarından itibaren de profesyonel anlamda yöresel ses sanatçılığı yapıyor.

Tekgümüş Albüm yaptı, İlk Güzel Artvin’im diye bir eserle ortaya çıktı. Yörenin türkülerini, folklorunu tanıtmaya çalıştı. Festivaller yapılmaya başlayınca bir eksiklik hissetti. Baktı ki Artvin yöre türkülerini dışarıdan gelen sanatçılar doğru dürüst icra edemiyor eksik kalıyor. Burada bir eksiklik olduğunu düşündü bu işe girmeye karar verdi. Tekgümüş zaten eğitimini de almışız sesine de güvenerek böyle bir çalışma yaptı. Hemşerilerinin de teşvikleriyle Tekgümüş ortaya çıktı.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1