ARTVİNLİ SANATÇILAR Nurettin Albayrak “Artvin Halk Oyunları Onursal Başkanı”

ARTVİNLİ SANATÇILAR Nurettin Albayrak “Artvin Halk Oyunları Onursal Başkanı”

Bu haber 26186 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Artvin’i çok seven Albayrak Artvin Halk Oyunları hocalığı, Onursal Başkanlık yapmış olup, Artvin’de ticaretle uğraşmış insanlarından biridir. 

Artvin denince tüm Türkiye’de Atabarı, Düz Horon, Cilveloy, Coşkun Çoruh, Deli Horon, Şavşat Barı, Mendo Barı, Döne, Koçari, Hemşin Barı, Kobak oyunları ve Nurettin Albayrak akla gelir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün oyuna dahil olduğu, adını aldığı Atabarı’nı Artvinlilere oynatmayı, onları coşturmayı başaran insandır Nurettin Albayrak

Nurettin Albayrak bu görevini yıllarca severek yapmıştır. Ancak topluluğun daha iyi kitlelere yayılması ve tanınması konusunda işadamları ve çevresinden gerekli maddi desteği alamayınca başkanlığı bırakmak zorunda kalmıştır. Albayrak:” Artvin´in en önemli kültürel miraslarından olan halk oyunlarının, asıl desteklenmesi ve sahip çıkılması gerekirken hiç kimsenin yeteri kadar sahiplenmediğinden önemsenmediğinden, hiç kimsenin taşın altına elini vermediğinden dolayı birkaç yöneticinin çabasıyla zor şartlarda yürütülmektedir. Camianın birlik beraberliğini ve başarılarını gördüğüm için bu taşın altına sürekli elini veren şahsım artık hem maddi hem de manevi çok ezilmiş, kişi olarak bu güzel kültürümüzü yaşatan ve Artvin’i en iyi şekilde temsil eden bu camiaya sahip çıkmayan herkese sitem ediyorum. Alınan başarıların maneviyatını sahiplenen çok oldu ama maalesef giden maddiyatı zor şartları sahiplenen olmadı. Türkiye halk oyunları camiasında tanımış olduğum değerli jüri üyelerine, yönetici, eğitmen ve oyuncu kardeşlerime saygı ve sevgilerimi yolluyorum. Camiadaki tüm dostlarıma başarılar diliyorum.” açıklamasında bulunmuştur.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1