ARTVİNLİ SANATÇILAR Turgut Akkuş “Romancı, Yazar”

ARTVİNLİ SANATÇILAR Turgut Akkuş “Romancı, Yazar”

Bu haber 33384 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Turgut Akkuş 1967 yılında Artvin ili Ardanuç ilçesi Avcılar köyünde dünyaya geldi Bir Evde Bir Oğul kitabının yazarıdır. Turgut Akkuş kitapları; Cinius Yayınları aracılığıyla kitapseverlerle buluştu. Turgut Akkuş tarafından yazılan son kitap "Bir Evde Bir Oğul", Cinius Yayınları tarafından okurların beğenisine sunuldu.

Turgut Akkuş 1967 yılında Artvin ili Ardanuç ilçesi Avcılar köyünde dünyaya geldi ilkokulu Soğanlı Gorgota hanlar ilkokulun'da Ardanuç lisesi orta kısmında okurken tasdikname ile okul hayatı sona ermiş, ortaokulu ve liseyi Artvin Kazım Karabekir lisesinden okul dışından devam ederek mezun olmuş. Aslında ortaokul 2. sınıfta kaldığım zaman hayatındaki zor yıllarda başlamış. Hayat önüne hep engeller çıkarıyor her şey gönlünün istediği gönlünün sevdiği dedikçe her şey tersine olmaya başlıyor, bir mesleğin olacak ısrarı ile hayata başlamış.

Otobüs şoförlüğüne hayranlığı olan yazarın gönlünün sevdiği kamyon şöförlüğü imiş. Gönlünün sevdikleri ile hayallerinin peşinden hep koşup durmuş. Bir meslek sahibi olmuş askerlik çağına kadar en güzel yıllarını yaşamış.Askerlik bitip te teskere sonrası derin hüsranlarla karşı karşıya gelmiş. Önündeki tablo varlıklı iyi durumunu gökten uçan kuşa kadar borçlanmış adeta.

Varlıktan yokluğa düştüğünde hep kırılgan hayat yaşayarak aklı başına gelip gözünü açtığında yapayalnız kaldığını görünce öğrendiği mesleğine devam edemiyor. Boyu kadar dertler borçlarla baş başa kalarak babasının onu kırk beş yaşına kadar okutacağı sitemine; ben okumayacağım şoför olacağım" diye ısrar ediyor. Dik kafalılığı hep başına dertler açıyor sevdiğini sevdirmiyor sevmediğini sevdiriyor muş. Toplumun değer yargıları maddi olanaklara göre değer bulduğunda o zaman yapayalnız kalmış. Kendi değerlerinden ödün vermedikçe toplumdan kopmuş, koptukça toplumdan soyutlanmış, kendini toplumdan soyutlayıp yapayalnız kalmıştı ki kitapların içinde bir başka dünyada bulmuş kendisini O sevmediği okumaya yarım kalan okul hayatına bin pişman yanar durumda buluyor kendini Gazete köşe yazıları okumak okul hayatıyla başlamış.  Dergiler okumuş,  kitapları okumayı sevmiş. Okul hayatı bitmiş, "geri dönüşü olmayan zaman da gazeteciliği okurdum."diyor.

Artvin'li yazar Turgut Akkuş yaşadığı yerlerin köylerin baraj yapılarak göl olması ve yok olmuş bir toplumun hayat hikayesini köyüne tarihine vefa göstererek yaşadığı yerlerde ki hayatı tarihe aktardığı için kendisiyle ne kadar övünse az ne kadar onur duysa azdır. Köyü için mutluydu, hüzünlüydü göl içinde kalan evlerinin yurtlarının başında kitabının son paragrafını okurken;" Ey benim doğduğum büyüdüğüm Avcılar Köyü sen bir tarih oldun bende bir roman. Artık sende bu kitaptasın bende; ey benim sevgilli güzel köyüm ben seni çok ama çok seviyordum köyüm yemyeşil mor sümbüllü bağların nede kıymetliymiş meğer köyüm" diye köyü ve toplumları yok olmuş köylere ithaf ettiği kitabıyla övünç duyuyor.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1