Yusufeli Mutfaklarının Geleneksel Tatlısı “Kaysefe”

Yusufeli Mutfaklarının Geleneksel Tatlısı “Kaysefe”

Bu haber 7664 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Çorbasından, sebze, et yemekleri, atıştırmalıklarından yöresel lezzetlere varan Yusufeli mutfağı birbirinden güzel tatlılara kültür olmuş Artvin mutfaklarında bu geleneğini günümüzde de devam ettirmektedir.

Yusufeli mutfağının belirgin tatlılarından olan Kaysefe buram buram tereyağ kokan, hafif mayhoş lezzetli kuru Kayısı yöresel adıyla “Rumma” gönülleri fethedecek yöresel bir tatlı Üstelik çok az malzemeyle ve zahmetsizce yapılan damak tatlarından biri.

Kaysefe tatlısında kuru kayısılar yıkanıyor. Derin bir kabın içine alınarak ılık suda yaklaşık 25 dakika kadar bekletiliyor. Teflon bir tavada tereyağı eritilir. Ilık suda bekletilen kuru kayısılar süzülerek eritilen tereyağı içine eklenerek kısık ateşte az bir süre kavrulur. Kavrulmuş kayısıların üzerine sıcak su eklenir. Kayısılar biraz yumuşayıp pişmeye başlayınca üzerine şeker ilave edilir. Piştikten sonra çok az suyu ile bırakılarak tencere kapalı durumda soğumaya bırakılır. Soğumuş tatlının üzerine bol miktarda ceviz veya fındık serpilerek servis yapılmaktadır.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1