ARTVİNLİ YAZARLAR Ömer Yerlikaya

ARTVİNLİ YAZARLAR Ömer Yerlikaya

Bu haber 22911 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

2005 yılında Rüzgârlı Tepeler adlı kitabıyla okurlarına merhaba diyen Ömer Yerlikaya, 2016 yılında, “Bu Şehrin Delikanlısı” ve yine aynı yıl “Küçük Şehrin İnsanları” 2017 yılında “Hey Gidi Günler Hey”, 2018 yılında son kitabı “Çapulacular Sokağı” adlı kitaplarını  okurlarına sundu.  


Ömer Yerlikaya görev yaptığı yerden 2005 yılında emekli oldu. Serhad Artvin Gazetesi'nde "Sokak Manzaralı" adlı köşede yazmaya başladı. Emekliye ayrılmadan önce "Rüzgarın Tepeleri" isimli kitabını çıkaran Yerlikaya yazdığı gazetede köşesi olmasaydı edebiyat hayatının sadece "Rüzgarlı Tepeler" le sınırlı kalacağını ifade eden vurgulamalar yapmıştır.  


Ömer Yerlikaya Serhad Artvin Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptığı yıllarda binin üzerinde makale yazdı. Kendi yaşamına dair yazıları oldu. Türkiye'deki Milli Eğitim Sistemi'ni kaleme aldı. Siyaset yazdı. Ekonomi yazdı. Sağlık yazdı. Yerlikaya'nın "Bu Şehrin Delikanlısı" isimli kitabı okurlar tarafından büyük ilgi gördü. Artvinli yazar daha sonra meşhur "Hatila Vadisi"nin güzelliklerini anlatan "Küçük Şehrin İnsanları"nı yazarak kamyon şöförlerinin yaşamını anlattı

.  
Ömer Yerlikaya Çapulcular Sokağı’nda da 1915 yılından itibaren, Artvin’de yaşanmış çok önemli olayların tamamına yer verdi .Kitabı  adeta belgesel niteliği taşıdı. Bu kitabında da yine bir halk kahramanı Yalman Yılmaz’ı, onun ailesini ve onunla birlikte gelişen olayları anlattı. Bu kitabı yazarken geniş çaplı araştırmalar yaptı. 1915 yılında bölgeyi Ruslar istila edince. Kars, Ardahan, Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt bütün bölgeler, Ermenilerin, Rusların istilasına uğruyor ve insanlar kurtulmak için kaçıyorlar. Giderken de yollarda insanlar hastalanmış, eziyetler görmüşler, döndüklerinde de geride bıraktıklarını bulamamışlar. Bölgenin mert insanını karakteristik özelliklerini bu kitapta anlattı. Kitap o dönemlere ışık tutan bir eser oldu.   

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1