Artvin’i Fotoğraflarda Yaşatan Sanatçı Taner Kara “Fotoğrafçı, Sanatçı”

Artvin’i Fotoğraflarda Yaşatan Sanatçı Taner Kara “Fotoğrafçı, Sanatçı”

Bu haber 1251 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Artvin’in fotoğraf sanatçılarından Taner Kara 1962 yılında Şavşat’ın Yukarı Koyunlu Köyü’nde dünyaya geldi. Çekmiş olduğu büyüleyici fotoğraflarıyla bilinen bir sanatçıdır.

Taner Kara Şavşat İlçesi’nin Yukarı Koyunlu Köyünde doğdu. İlkokulu ve ortaokulu burada tamamlayarak lise öğrenimine Trabzon’da Trabzon Lisesi’nde devam etti. 1982 yılında Şengül Kara ile olan evliliğinden iki kızı ve bir oğlu dünyaya gelmiştir. Çiftçilik, hayvancılık, tesisatçılık ve marangozluk gibi çeşitli alanlarda çalışarak geçimini sağlamış ve kendini her alanda geliştirmeye devam etmiştir.

Taner Kara gençlik yıllarından itibaren fotoğrafçılığa ilgi duymuş ve yaşamı boyunca memleketine olan sevgisini kendinden sonra da yaşatmak için Şavşat Güzellemesi adı altında sayısız fotoğraflar çekmiştir. Doğaya ve insana olan sevgisini eserlerine yansıtmıştır.

Fotoğrafçılığın yanı sıra ahşap minyatür sanatıyla da ilgilenen Taner Kara, yaptığı “Şavşat Evleri” maketleriyle Sahara Festivali’ndeki yarışmada derece alarak plakete layık görülmüştür.

Çevresinde güler yüzü ile tanınan ve sevilen Taner Kara dürüst, çalışkan ve yenilikçi bir insan olarak hayatını sürdürmüştür. Doğa tahribatına karşı her zaman mücadele etmiş ve kendini doğayı korumaya borçlu bir birey olarak görmüştür.

14 Aralık 2018 tarihinde geçirmiş olduğu kazada henüz 56 yaşında hayata gözlerini yuman Taner Kara ardında onu seven ve saygı duyan bir aile ve sayısız dost bırakmıştır. 

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1