Dikkatli komutana başarı belgesi..

Dikkatli komutana başarı belgesi..

Bu haber 1251 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Dikyamaç  Köyünde Rumi yılbaşı eğlencesi etkinliğinde çok sayıda vatandaşın da katıldığı etkinlik kapsamında gezilen Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesinde patlamamış bir top mermisi olduğu tespit edilmişti.

Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, Arhavi Dikyamaç Köyü'nde bulunan müzede sergilenen patlamamış top mermisinin tespit edilerek etkisiz hale getirilmesinde göstermiş olduğu dikkat ve başarıdan dolayı Arhavi Jandarma Merkez Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Taner Çiğdem'e başarı belgesi verdi.

Arhavi'nin Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesinde patlamamış bir top mermisinin sergilendiği ortaya çıktmıştı. Olay İlçe Jandarma Komutanının müzeyi ziyaretinde patlamamış mermiyi fark etmesi ile ortaya çıkarılmıştı. İlçe Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Taner Çiğdem, Dikyamaç köyünde 2012'de kurulan ve bölge halkının geçmişte günlük yaşamda kullandığı araç, gereç, kıyafet ve değişik materyallerin sergilendiği Yaşam Tarzı Müzesi'ni ziyaret etmişti. Eserler arasında patlamamış bir top mermisi olduğunu fark eden Çiğdem, konuyu köy muhtarı İdris Numanoğlu ile de paylaştı. Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin bilgilendirilmesi üzerine köye, polis bomba uzmanları gönderilmişti. Bomba uzman ekipleri, top mermisini köyden uzak bir noktaya götürerek kontrollü şekilde imha edilmişti.


ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1