Yöremizden İçinizi Ferahlatan "Tuzlu Ayran Çorbası"

Yöremizden İçinizi Ferahlatan "Tuzlu Ayran Çorbası"

Bu haber 1040 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

Doğu Karadeniz'in zengin mutfak kültürüne sahip olan Artvin'de  sofraların önde gelen çorbalarından biri olan Tuzlu Ayran Çorbası Taze Nane, Kırmızı Toz Biber ve Maydanozun garnitür olarak katıldığı bu çorba tüm Artvin mutfaklarında sevilerek yapılan ve beğeniyle tüketilen yöresel lezzetlerden biridir. 

Çorbaya lezzete lezzet katan en önemli malzeme yoğurt veya süzme yoğurttur. Ancak çorbamızın süzme yoğurttan yapılması şahane bir kıvam almasına neden olmaktadır.  Tuzlu ayran çorbası tam kıvamında yapıldığında ferahlatan bir etkiye sahiptir.  Çorbanın yapımında dışarıdan satılan haşlanmış nohut kullanılmaması tavsiye olunur. Ayrı kaplara aldığımız nohut ve bulguru bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün sularını süzüp ayrı tencerelerde suda haşlayıp, çorbanın yapımında kullanın. Çorbanızı sıcak servis edecekseniz yoğurtla karıştırdıktan sonra kızdırılmış zeytinyağında nane ve acı biberleri yaktıktan sonra üzerine gezdirin ve servis edin.

Yapılışı: 

1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın. Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzdürün.

Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın. Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın.

Ardından dereotunu da ekleyerek güzelce karıştırın. Çorbanızı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun!


ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1