Şehit Kütüphanesi Kuruluyor. “Hedef kitap sayısı 3 bin 200”

Şehit Kütüphanesi Kuruluyor. “Hedef kitap sayısı 3 bin 200”

Bu haber 891 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği Artvin Şubesi, şehit kütüphanesi kuruyor.

KATAK Artvin İl Başkanı Kader Demiröz, şehit kütüphanesinde sergilenmek üzere  3 bin 200 kitap hedeflediklerini açıkladı.

KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği Artvin Şubesi, ilk projesi için kolları sıvadı. Artvin’deki bir ortaokulda kurulacak şehit kütüphanesi için çalışmalarına start verdi. Söz konusu kütüphane için ilk etapta 500 kitap topladıklarını söyleyen Kader Demiröz, bu aşamadan sonra hedeflenen kitap sayısının 3 bin 200 olduğunu ifade etti.

Kader Demiröz, Şehit kütüphanesi hakkında bilgiler vererek “Artvin’de bir ortaokulda şehit kütüphanesi kurmak için adımımızı attık. Artvin’de ilk proje olacak KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği olarak hedeflediğimiz kitap sayısını tespit ettik. Yaklaşık 3 bin 200 kitapla birlikte kütüphanenin mobilya ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak üzere çalışmaları başlattık. KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği’nin tüm şubeleri ve şube başkanlarımızla birlikte bu projenin çalışmalarına ve bağışlarımızı da almaya almaya başladık. İlk etapta 500’e yakın kitabımız tarafımıza ulaştı. Sivas şubemizle irtibata geçtiğimizde onlarda bağışlarını gönderdiklerini söylediler” vurgusunu yaptı .

KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği hakkında bilgi veren Başkan Demiröz, gönüllük esaslı bir olduklarını belirtti. “KATAK Arama Kurtarma ve İnsani Yardım Derneği, İzmir’deki 6.9 büyüklüğündeki deprem sırasında kuruldu. Depremde ciddi anlamda yıkım ve can kaybı meydana geldi. Bu kapsamda İzmir’de bulunan birtakım gönüllülerle birlikte olaya müdahale etmek amacıyla bu dernek kurulmuş oldu. Aynen 99 depreminde arama kurtarma ve insani yardım derneklerinin kurulduğu gibi bir çatı oluşturduk. Buradaki asıl amacımız insanlara yardım etmek. İnsani yardım boyutu ve arama kurtarma boyutu var. Ben Acil Yardım Afet bölümü mezunuyum ve yöneticisiyim. Afet arama konusunda son derece duyarlılığım var, bu kapsamda bende Artvin’e geldikten sonra böyle bir teklif aldım ve şu an Artvin il başkanlığını yürütüyorum. Burada da faaliyetlerimize başladık” ifadelerini kullandı.

Artvin’de derneğin durumu hakkında bilgi veren Başkan Demiröz, olası afet durumunda akreditasyon eğitimleri aldıklarını belirterek “Derneğimizin Artvin’de kuruluş amacı geçen sene başladı. 2022’nin haziran ayında çalışmalara başladık, faaliyetlerimize ise şehit kütüphanesi ile başladık. Biz şu anda gönüllülük esaslı gidiyoruz, derneğimize üye olanlarla herhangi bir üyelik ücreti alınmıyor. Bizler dernek çalışanları gönüllüler olarak başladık, yapılan faaliyetlerde gönüllülük esaslı bağışlar ile oluyor. Derneğimiz yeni açıldı ve 32 üyemiz bulunuyor. Yeni açılan bir dernek için iyi bir sayı ve daha üye çalışmalarına başlamadık. Artvin bir afet bölgesi, Karadeniz bölgesinde yaşanan seller ve Artvin’de heyelan afetleri yaşandı, arama kurtarma ve insani yardım derneği üzerine olacak. Artvin’de afet olması durumunda AFAD kontrolünde gönüllülerimiz sahada görev yapacaklar. İçişleri Bakanlığının akreditasyon kriteri var, şimdi biz akreditasyon eğitimlerinin ilk eğitimini almaya başladık. Yangın eğitimini aldık” şeklinde konuştu.

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1