Şavşat Stadyumu Meclis Gündeminde..

Şavşat Stadyumu Meclis Gündeminde..

Bu haber 1424 kez okunmuş ve görüntülenmiştir.

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Şavşat’ta Stadyum Olmamasını TBMM Gündemine Taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun yazılı cevaplaması talebi ile Şavşat’a stadyum yapılıp yapılmayacağını soru önergesi vererek Meclis gündemine taşıdı.

Bayraktutan’ın soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: “18 yıl aradan sonra 2. Amatör Lig’de mücadele vermeye hazırlanan Şavşat Gençlik Spor Kulübü, ilçede futbol sahası olmadığı için maçlarını 75 kilometre uzaklıktaki Ardanuç ilçesinde oynamak zorundadır.

Amatör Futbol Ligi’nde yeni sezon aralık ayında başlayacağından, Ligde mücadele edecek takımlar hazırlık maçları başlamışlardır. Ancak 18 yıl aradan sonra 2. Amatör Lig’de mücadele verecek olan Şavşat Gençlik Spor Kulübü, ilçede futbol sahası olmadığı için hazırlık maçını Ardanuç Spor’un sahasında, Ardanuç Spor’la yapmıştır.

Bu bağlamda;

1- Ülkemiz genelinde faaliyet gösteren spor kulüplerinin bağlı oldukları İller arasında İlçesinde hiçbir stat olmayan kaç İl mevcuttur? Antrenmanlarını, çalışmalarını, maçlarını gerçekleştirmek adına komşu ilçelere gitmek zorunda kalan ilçesi olan Artvin dışındaki İlleri listeler misiniz?

2- Şavşat İlçemize yeni bir stadyum yapılması hususunda Başkanlığınız nezdinde yürütülen bir çalışma mevcut mudur? Detayları paylaşır mısınız?

3- Bölge Halkının talepleri doğrultusunda Şavşat İlçemizde 2. Amatör Lig’de yapacağı mücadeleler ve bir üst lige çıkma yolundaki çalışmalarına yakışır düzeyde bir stadyum ne zaman yapılacaktır? Bir takvim açıklar mısınız?”

ETİKETLER :

ÖNERİLEN HABERLER

TV+ BANNER AKBANK Arhavi Çay Bisse Erkek Giyim Turkcell
30.Ağustos-3 30 Ağustos-2 30 Ağustos-1